Κατηγορίες ITN

LOGO_MOTO

–(ITN-1)–

Οι παίκτες/παίκτριες του επιπέδου αυτού έχουν λάβει εκτεταμένη και έντονη εκπαίδευση (προπόνηση) για την συμμετοχή τους σε εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Διαθέτουν εμπειρία από επαγγελματικά πρωταθλήματα. Έχουν, ή είναι ικανοί/ες να έχουν διεθνή βαθμολογία (ATP/WTA), και η κύρια πηγή εισοδήματός τους είναι τα επαγγελματικά τουρνουά τένις.

–(ITN-2)–

Οι παίκτες/παίκτριες του επιπέδου αυτού έχουν ως κύριο όπλο τους την σταθερότητα και τα ισχυρά κτυπήματα. Μπορούν να εφαρμόσουν διάφορες τακτικές και στυλ παιχνιδιού κατά τη διάρκεια των αγώνων. Συνήθως διαθέτουν Εθνική Κατάταξη.

–(ΙΤΝ-3)–

Οι παίκτες/παίκτριες του επιπέδου αυτού διαθέτουν πολύ καλή πρόβλεψη των κτυπημάτων, και συχνά διαθέτουν ένα πολύ καλό κτύπημα, ή στοιχείο παιχνιδιού γύρω από το οποίο κτίζουν το παιχνίδι τους. Μπορούν συχνά να εκτελούν νικητήρια κτυπήματα και να προκαλούν το λάθος του αντιπάλου τους, όταν δέχονται ρηχές μπάλες. Μπορούν τέλος να τελειώνουν ‘βολέ’ και ‘σμας’. Διαθέτουν επίσης διάφορα ‘σερβίς’ που μπορούν να βασιστούν.

–(ΙΤΝ-4)–

Οι παίκτες/κτριες του επιπέδου αυτού διαθέτουν ισχυρά κτυπήματα, χρησιμοποιούν ‘σπιν’ και έχουν αρχίσει να ελέγχουν το ρυθμό του παιχνιδιού. Κάνουν καλή δουλειά των ποδιών, ελέγχουν το βάθος των κτυπημάτων τους, και μπορούν να εφαρμόσουν διάφορες τακτικές, ανάλογα με τον αντίπαλό τους. Τέλος μπορούν να εκτελέσουν ισχυρά πρώτα ‘σερβίς’ και να χρησιμοποιήσουν ‘σπιν’ στα δεύτερα ‘σερβίς’ τους.

–(ΙΤΝ-5)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού διαθέτουν αξιόπιστα κτυπήματα και μπορούν να ελέγξουν την κατεύθυνση και το βάθος και των δύο κτυπημάτων εδάφους, σε μέτριας ισχύος κτυπήματα. Μπορούν τέλος να χρησιμοποιήσουν ‘λόμπες’, ‘σμας’, ‘βολέ’ και κτυπήματα προσέγγισης με κάποια επιτυχία.

–(ΙΤΝ-6)–

Οι παίκτες/τριες αυτού του επιπέδου, διαθέτουν πιο επιθετικό παιχνίδι στο φιλέ, βελτιωμένη κάλυψη του γηπέδου, βελτιωμένο έλεγχο των κτυπημάτων τους κα αναπτύσσουν την συνεργασία στο διπλό παιχνίδι.

–(ΙΤΝ-7)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού παρουσιάζουν μία σταθερότητα όταν εκτελούν μέτριας ισχύος κτυπήματα, αλλά δεν νιώθουν άνετα με όλα τα κτυπήματα. Τέλος δεν διαθέτουν τον έλεγχο του βάθους, της κατεύθυνσης και της ισχύος των κτυπημάτων τους.

–(ΙΤΝ-8)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού είναι ικανοί να κρίνουν και να ελέγξουν που πηγαίνει η μπάλα. Μπορούν να διατηρήσουν ένα μικρό ‘ράλι’.

–(ΙΤΝ-9)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού χρειάζονται αγωνιστική εμπειρία, ενώ τα κτυπήματά τους μπορούν να ολοκληρωθούν με κάποια επιτυχία.

–(ΙΤΝ-10)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού ξεκινούν να παίζουν ανταγωνιστικά (μπορούν να σερβίρουν και να κάνουν ‘ράλι’) σε όλο το γήπεδο με κίτρινη (κανονική) μπάλα.

–(ΙΤΝ-10.1)–

Οι παίκτες/τριες αυτού του επιπέδου μπορούν να κάνουν ‘ράλι’ με κίνηση και έλεγχο, χρησιμοποιώντας την πράσινη μπάλα σε όλο το γήπεδο.

–(ΙΤΝ-10.2)–

Οι παίκτες/τριες του επιπέδου αυτού έχουν αναπτύξει μερικές ειδικές ικανότητες του τένις, με το να κτυπούν τακτικά μία ερχόμενη μπάλα. Παρόλα αυτά, δεν μπορούν ακόμα να πραγματοποιήσουν ‘ράλι’ με έλεγχο και κίνηση. Χρησιμοποιούν τη πορτοκαλί μπάλα σε πορτοκαλί γήπεδο (18m μήκος).

–(ΙΤΝ-10.3)–

Οι παίκτες/τριες αυτού του επιπέδου, βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ικανοτήτων τους στο τένις. Κυρίως μαθαίνουν απλές ασκήσεις συναρμογής του τένις. Χρησιμοποιούν την κόκκινη μπάλα στο κόκκινο γήπεδο (11m μήκος).