Αξιολόγηση

ITN HGAY

 

1-Αντικειμενικές Μέθοδοι Αξιολόγησης

  • Αγωνιστική εμπειρία των παικτών. Εδώ λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα των αγώνων (επίσημοι & βαθμολογούμενοι). Η καλύτερη δυνατή εκτίμηση γίνεται όταν βασίζεται στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα.
  • Αξιολόγηση στο γήπεδο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (I.T.F.) συστήνει την αξιολόγηση στο γήπεδο, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο τεστ (on court assessment) όταν δεν υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα από αγώνες. Αναγνωρίζοντας το γεγονός πως οι πιο πολλοί παίκτες, στο ψυχαγωγικό επίπεδο, για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται σε πρωταθλήματα(επίσημα & βαθμολογούμενα), η I.T.F. συστήνει σε αυτούς τους παίκτες, να βελτιώνουν την κατάταξή τους μέχρι το ITN-7, μέσα από η διαδικασία του “on court assessment”. Όταν πετύχουν την κατάταξή ITN-7, η κατάταξή τους θα πρέπει να διαμορφώνεται μόνο μέσα από τα αγωνιστικά τους αποτελέσματα.

2-Μη Αντικειμενικές Μέθοδοι Αξιολόγησης

  • Ανεξάρτητοι Αξιολογητές. Συνήθως είναι προπονητές, ή διοργανωτές αγώνων που έχουν άριστη γνώση του συστήματος αξιολόγησης I.T.N.
  • Αυτοαξιολόγηση. Οι παίκτες/παίκτριες αξιολογούν τον εαυτό τους, ακολουθώντας τις οδηγίες κατάταξης του συστήματος ITN.